Nieuwjaarswandeling: schouder aan schouder voor vrede

Sant'Egidio - afbeelding van de Nieuwjaarswandeling voor Vrede 2024

Nieuwjaarswandeling voor vrede 2024

Oorlog is de vader van alle armoede. Wie opkomt voor de armen, moet zich ook inzetten voor de vrede. Precies daarom zet Sant’Egidio ook in 2024 traditiegetrouw het nieuwe jaar in met een vredeswandeling.

Jong en oud, mensen van verschillende afkomst en religie liepen op 1 januari 2024 schouder aan schouder voor vrede in de stad en in de wereld. Ze droegen bordjes met daarop de namen van de landen waar oorlog of gewapende conflicten heersen.

De wandeling vertrok om 15u aan het oorlogsmonument in het Stadspark van Antwerpen (op de hoek van de Rubenslei en de Van Eycklei) en eindigde omstreeks 16u met enkele toespraken en getuigenissen voor het huis van Sant’Egidio, Kammenstraat 51, Antwerpen.

Intense, internationale conflicten en de gruwelijke gevolgen daarvan voor talloze onschuldige slachtoffers blijven ook vandaag het nieuws domineren, wat maakt dat deze vredeswandeling noodzakelijker is dan ooit.

De nieuwjaarswandeling is slechts een van de vele vredesinitiatieven van Sant’Egidio. Onlangs nog bracht kanunnik Hendrik Hoet een vredesboodschap in het parlement.

Ook buiten de landsgrenzen zet de gemeenschap zich in voor de vrede, door middel van dialoog en ontmoeting. Zo organiseert ze de jaarlijkse internationale vredesbijeenkomst en treedt ze op als bemiddelaar in tal van internationale gewapende conflicten.

Tekst Sant’Egidio – Mariëlle De Bolle

Berichtgeving in de media:

Galerie

Agenda

2 februari 2024

Op zaterdag 2 februari en zondag 3 februari werden er in Antwerpen-Centrum, Merksem, Linkeroever, Hoboken en Borgerhout pannenkoekenfeesten gehouden ter gelegenheid van Lichtmis. Kinderen, jongeren, nieuwe Antwerpenaren en ouderen nemen deel aan deze feesten.

1 januari 2024

Oorlog is de vader van alle armoede. Wie opkomt voor de armen, moet zich ook inzetten voor de vrede. Precies daarom zet Sant’Egidio ook in 2024 traditiegetrouw het nieuwe jaar in met een vredeswandeling. Jong en oud, mensen van verschillende afkomst en religie lopen die dag schouder aan schouder voor vrede in de stad en […]