Oecumenische gebedswake voor de martelaren

Op vrijdag, 31 maart 2023, aan de vooravond van de Goede Week, herdacht Sant’Egidio de geloofsgetuigen die het afgelopen tijd hun leven gaven voor het evangelie. De oecumenische herdenkingsdienst in de Sint-Carolus Borromeuskerk, Antwerpen, werd voorgegaan door Mgr Johan Bonny, bisschop van Antwerpen. 

 

Tijdens de herdenking lezen we de namen van de christenen in de wereld die recent hun leven hebben gegeven voor hun geloof. Het is een gebed uit solidariteit met alle mensen die leven in de verdrukking en vervolgd worden omwille van hun geloof. Ons gebed gaat uit naar de christenen in Oekraïne, Rusland, Syrië, Iran, Irak, Jemen en overal in de wereld waar zoveel mensen slachtoffer zijn van het aanhoudend geweld.

 

Vorige week werd in Rome een Memoriaal voor de hedendaagse martelaren ingehuldigd, dat is ingericht met de hulp van de nieuwste museale technieken. Het bevindt zich in de crypte onder de Sint-Bartolomeuskerk op het eilandje in de Tiber, waar Sant’Egidio al sinds het Jaar 2000 hedendaagse geloofsgetuigen gedenkt.

Gallerij

Agenda

8 juni 2023

We hebben het genoegen u uit te nodigen voor een bijeenkomst getiteld “The War in Ukraine: A Call for Peace”, gepromoot door de katholieke beweging Gemeenschap en Bevrijding. Aan het rondetafelgesprek zullen vooraanstaande academici deelnemen. Sprekers: Prof. Jan De Volder, Prof. Koen Schoors, Prof. Laura Rizzerio Voor meer informatie en inschrijving: kerknet.be

24 augustus 2023

Van 25 tot 27 augustus 2023 blaast Youth for Peace, de jongerenbeweging van Sant’Egidio, verzamelen voor een Jongerenweekend in het Italiaanse Padua-Venetië. Geïnteresseerde jongeren tussen 15 en 25 jaar kunnen zich hier inschrijven.