Oecumenische gebedswake voor de martelaren

Op vrijdag, 31 maart 2023, aan de vooravond van de Goede Week, herdacht Sant’Egidio de geloofsgetuigen die het afgelopen tijd hun leven gaven voor het evangelie. De oecumenische herdenkingsdienst in de Sint-Carolus Borromeuskerk, Antwerpen, werd voorgegaan door Mgr Johan Bonny, bisschop van Antwerpen. 

 

Tijdens de herdenking lezen we de namen van de christenen in de wereld die recent hun leven hebben gegeven voor hun geloof. Het is een gebed uit solidariteit met alle mensen die leven in de verdrukking en vervolgd worden omwille van hun geloof. Ons gebed gaat uit naar de christenen in Oekraïne, Rusland, Syrië, Iran, Irak, Jemen en overal in de wereld waar zoveel mensen slachtoffer zijn van het aanhoudend geweld.

 

Vorige week werd in Rome een Memoriaal voor de hedendaagse martelaren ingehuldigd, dat is ingericht met de hulp van de nieuwste museale technieken. Het bevindt zich in de crypte onder de Sint-Bartolomeuskerk op het eilandje in de Tiber, waar Sant’Egidio al sinds het Jaar 2000 hedendaagse geloofsgetuigen gedenkt.

Galerie

Agenda

4 mei 2024

Op zaterdag 4 mei 2024, van 11 tot 18u, zetten de Amici de deuren van hun kunstatelier in Merksem wijd open. Zij vinden het fijn om je te vertellen over wie ze zijn, over hun wekelijkse activiteiten bij ‘de Amici’ en de kunst die ze maken. De Amici bouwen aan een inclusieve maatschappij waarin mensen met […]

28 april 2024

Op zondag, 28 april, om 11u, gaat Mgr. Luc Terlinden, aartsbisschop van Mechelen- Brussel, de dankviering voor in de OLV ter Rijkeklarenkerk, Brussel.