Oecumenische gebedswake voor de martelaren

Op vrijdag, 31 maart 2023, aan de vooravond van de Goede Week, herdacht Sant’Egidio de geloofsgetuigen die het afgelopen tijd hun leven gaven voor het evangelie. De oecumenische herdenkingsdienst in de Sint-Carolus Borromeuskerk, Antwerpen, werd voorgegaan door Mgr Johan Bonny, bisschop van Antwerpen. 

 

Tijdens de herdenking lezen we de namen van de christenen in de wereld die recent hun leven hebben gegeven voor hun geloof. Het is een gebed uit solidariteit met alle mensen die leven in de verdrukking en vervolgd worden omwille van hun geloof. Ons gebed gaat uit naar de christenen in Oekraïne, Rusland, Syrië, Iran, Irak, Jemen en overal in de wereld waar zoveel mensen slachtoffer zijn van het aanhoudend geweld.

 

Vorige week werd in Rome een Memoriaal voor de hedendaagse martelaren ingehuldigd, dat is ingericht met de hulp van de nieuwste museale technieken. Het bevindt zich in de crypte onder de Sint-Bartolomeuskerk op het eilandje in de Tiber, waar Sant’Egidio al sinds het Jaar 2000 hedendaagse geloofsgetuigen gedenkt.

Galerie

Agenda

16 december 2023

Indien u niet kan deelnemen aan één van onze kerstfeesten, maar wil wel een bijdrage leveren door enkele geschenken in te zamelen, kan u deze elke weekdag tussen 9u en 17u afgeven in Sant’Egidio, Kammenstraat 51 (of Lombardenstraat 28) te Antwerpen, t.e.m. vrijdag 15 december 2023. Op 16 december kan u tussen 10u en 16u […]

23 december 2023

Indien u niet kan deelnemen aan één van onze kerstfeesten, maar u wil wel een bijdrage leveren door enkele geschenken in te zamelen, dan kan u deze elke weekdag tussen 9u en 17u afgeven in Sant’Egidio, Kammenstraat 51 (of Lombardenstraat 28) te Antwerpen, t.e.m. vrijdag 22 december 2023. Tevens kan u zich hier inschrijven om […]