Opiniestuk ‘Gecontroleerde migratie is de toekomst van Europa’

Opiniestuk 'Gecontroleerde migratie is de toekomst van Europa'

Jan De Volder, professor aan de Faculteit Theologie en Religiewetenschappen van KU Leuven, schrijft over de noodzaak van een verantwoord en humaan migratiebeleid in Europa. In zijn opiniestuk bespreekt hij de “Humanitaire Corridor” – een model dat werd ontwikkeld door de Gemeenschap van Sant’Egidio en haar partners – dat een veilig en legaal alternatief biedt voor vluchtelingen om Europa te bereiken. Dit project toont aan hoe solidariteit en medemenselijkheid een verschil kunnen maken in het leven van kwetsbare mensen.

Lees het volledige opiniestuk in Knack hier en ontdek de visie van De Volder op een toekomstgericht migratiebeleid dat verder kijkt dan kortzichtige oplossingen.

Begin deze week landden op de Nationale Luchthaven van Zaventem acht families van Syrische vluchtelingen via het “Humanitaire Corridor” model. Het ging om 34 personen, kinderen inbegrepen. Zij konden naar ons land reizen op een veilige manier, met een visum en per vliegtuig. Lees meer over de aankomst van de Humanitaire Corridor hier.

Galerie

Agenda

8 juni 2024

Samen met de dertigste verjaardag van Kamiano – de dak- en thuislozenwerking van Sant’Egidio in Antwerpen – viert AtelierKamiano zijn vijfde verjaardag.  Dat gebeurt met een tentoonstelling en presentatie van een boek, dat ter gelegenheid van deze feestelijke gebeurtenis wordt uitgebracht. Tijdens de tentoonstelling ‘DE (T)HUISKAMER’ kan u de werken bewonderen die de afgelopen vijf […]

11 juni 2024

Op dinsdag 11 juni 2024 vindt het evenement ‘VOICES OF HOPE’ plaats, dit is een evenement gewijd aan Wereldvluchtelingendag (20 juni), waarbij positieve migratieverhalen en succesvolle programma’s in het werken met migranten en vluchtelingen onder de aandacht worden gebracht. ‘VOICES OF HOPE’ wil inspireren, onderwijzen en begrip brengen door middel van persoonlijke verhalen en inzichten […]