Sant’Egidio deelt in het verdriet van de Congolese Kerk om de dood van Kardinaal Laurent Monsengwo Pasinya.

De gemeenschap van Sant’Egidio sluit zich aan bij het verdriet van de Kerk van de Democratische Republiek Congo en van het Congolese volk over de dood van Kardinaal Laurent Monsengwo Pasinya, aartsbisschop-emeritus van Kinshasa, die gisteren op 82-jarige leeftijd overleed.

Andrea Riccardi schreef aan zijn opvolger, Kardinaal Fridolin Ambongo Besungu, die diep bedroefd is over het verlies van een “hartstochtelijke en zorgzame pastor”:

“Ik heb in de loop van de jaren met de gemeenschap van Sant’Egidio de gelegenheid gehad om zijn inzet voor vrede en gerechtigheid te leren kennen en te waarderen. Hij heeft mij vereerd met zijn oprechte vriendschap, in Congo en in Rome, en ik bewaar een herinnering aan zijn bezoeken en ontmoetingen, die altijd gericht waren op de ondersteuning van onze gemeenschappelijke inspanningen voor vrede en democratie, vanaf de overgangsperiode van 1991 tot meer recent.

Zijn dood is een groot verlies voor de hele Kerk, maar ik ben ervan overtuigd dat Kardinaal Monsengwo in zijn bisschopsambt veel gezaaid heeft, met daden en met woorden, en ik geloof dat zijn voorbeeld blijvende vruchten draagt voor de toekomst van de Kerk in Congo en in Afrika”.

Galerie

Agenda

16 juli 2024

Elke zomer zet Simeon en Hanna zijn tuin en deuren open voor vriendschap en ontmoeting. Familie, vrienden en sympathisanten zijn welkom op volgende dinsdagen van 15-17u in het Huis van Sant’Egidio te Kammenstraat 51, 2000 Antwerpen. 16 juli – Zingen met Jan op de accordeon en taart 23 juli – Shajin op de klarinet en […]

21 juli 2024

Op 21 juli vindt de jaarlijkse zomeruitstap “Volkeren van Vrede” plaats, georganiseerd door Sant’Egidio. Dit jaar brengen we een bezoek aan het Atomium in Brussel en iedereen is welkom! We vertrekken om 8u30 met de bus aan Tutti (St. Bartholomeusstraat 9, 2170 Merksem). Voor ‘s middags vragen we om zelf een picknick mee te nemen […]