Sant’Egidio deelt in het verdriet van de Congolese Kerk om de dood van Kardinaal Laurent Monsengwo Pasinya.

De gemeenschap van Sant’Egidio sluit zich aan bij het verdriet van de Kerk van de Democratische Republiek Congo en van het Congolese volk over de dood van Kardinaal Laurent Monsengwo Pasinya, aartsbisschop-emeritus van Kinshasa, die gisteren op 82-jarige leeftijd overleed.

Andrea Riccardi schreef aan zijn opvolger, Kardinaal Fridolin Ambongo Besungu, die diep bedroefd is over het verlies van een “hartstochtelijke en zorgzame pastor”:

“Ik heb in de loop van de jaren met de gemeenschap van Sant’Egidio de gelegenheid gehad om zijn inzet voor vrede en gerechtigheid te leren kennen en te waarderen. Hij heeft mij vereerd met zijn oprechte vriendschap, in Congo en in Rome, en ik bewaar een herinnering aan zijn bezoeken en ontmoetingen, die altijd gericht waren op de ondersteuning van onze gemeenschappelijke inspanningen voor vrede en democratie, vanaf de overgangsperiode van 1991 tot meer recent.

Zijn dood is een groot verlies voor de hele Kerk, maar ik ben ervan overtuigd dat Kardinaal Monsengwo in zijn bisschopsambt veel gezaaid heeft, met daden en met woorden, en ik geloof dat zijn voorbeeld blijvende vruchten draagt voor de toekomst van de Kerk in Congo en in Afrika”.

Galerie

Agenda

2 februari 2024

Op zaterdag 2 februari en zondag 3 februari werden er in Antwerpen-Centrum, Merksem, Linkeroever, Hoboken en Borgerhout pannenkoekenfeesten gehouden ter gelegenheid van Lichtmis. Kinderen, jongeren, nieuwe Antwerpenaren en ouderen nemen deel aan deze feesten.

1 januari 2024

Oorlog is de vader van alle armoede. Wie opkomt voor de armen, moet zich ook inzetten voor de vrede. Precies daarom zet Sant’Egidio ook in 2024 traditiegetrouw het nieuwe jaar in met een vredeswandeling. Jong en oud, mensen van verschillende afkomst en religie lopen die dag schouder aan schouder voor vrede in de stad en […]