Sant’Egidio ontvangt 29 Syrische vluchtelingen via Humanitaire Corridors

Afbeelding van de aankomst van 29 Syrische vluchtelingen in het kader van de Humanitaire Corridors, een initiatief van Sant'Egidio

Op zaterdag 11 november zijn 29 Syrische vluchtelingen geland in België. Het gaat om vluchtelingen met een kwetsbaar profiel die in Libanon verbleven en niet terugkonden naar Syrië. Dankzij de Humanitaire Corridors van Sant’Egidio konden zij veilig en legaal naar ons land komen. Zij werden in Brussels Airport hartelijk verwelkomd door verschillende steuncomités die hen onthalen en hen de komende maanden zullen helpen zich te integreren in de samenleving.

Onder hen zijn er veel kinderen en jongeren. De jongste onder hen is net twee maanden geworden. Zij zullen nu allen de kans krijgen om een veilig nieuw leven te starten door de lokale taal te leren en naar school te gaan.

Door de intense spanningen in het Midden-Oosten is de opluchting des te groter dat men eindelijk op een veilige plek terugkomt.

De Humanitaire Corridors is een programma van de Gemeenschap van Sant’Egidio, in partnerschap met katholieke bisdommen en verschillende andere kerken, en in samenwerking met de Belgische overheid. Honderden vrijwilligers ondersteunen als steuncomité of als gastgezin de aankomst van vluchtelingen uit een land in oorlog. Met de aankomst van zaterdag, is de 250e persoon aangekomen in België.

Meer info op www.santegidio.be

Galerie

Agenda

28 april 2024

Op zondag, 28 april, om 11u, gaat Mgr. Luc Terlinden, aartsbisschop van Mechelen- Brussel, de dankviering voor in de OLV ter Rijkeklarenkerk, Brussel.

14 april 2024

Op zondag, 14 april 2024 om 14u30 gaan kardinaal Jean-Claude Hollerich, aartsbisschop van Luxemburg en Mgr Johan Bonny, bisschop van Antwerpen, een feestelijke dankviering voor in de OLV-kathedraal van Antwerpen