Solidariteit met slachtoffers in aardbeving

De verwoestende aardbeving in het grensgebied van Turkije en Syrië met zijn tienduizenden doden en gewonden laat niemand koud. Wij roepen onze sympathisanten op hun solidariteit te betonen met de slachtoffers.

De hulpverlening van Sant’Egidio is vooral gericht op de steden Aleppo en Idlib in Syrië, een land waarvan het immense leed van de afgelopen jaren te veel op de achtergrond is geraakt. We verzamelen geldelijke middelen die via verschillende betrouwbare partners in Syrië worden ingezet tot ondersteuning van de slachtoffers.

U kan rechtstreeks storten aan Sant’Egidio Rome.

Ofwel via de rekening van Sant’Egidio BXL Europe, met vermelding “Aardbeving Syrië” (giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar): BE03 7320 1530 9984.

Galerie

Agenda

4 mei 2024

Op zaterdag 4 mei 2024, van 11 tot 18u, zetten de Amici de deuren van hun kunstatelier in Merksem wijd open. Zij vinden het fijn om je te vertellen over wie ze zijn, over hun wekelijkse activiteiten bij ‘de Amici’ en de kunst die ze maken. De Amici bouwen aan een inclusieve maatschappij waarin mensen met […]

28 april 2024

Op zondag, 28 april, om 11u, gaat Mgr. Luc Terlinden, aartsbisschop van Mechelen- Brussel, de dankviering voor in de OLV ter Rijkeklarenkerk, Brussel.