Solidariteit met slachtoffers in aardbeving

De verwoestende aardbeving in het grensgebied van Turkije en Syrië met zijn tienduizenden doden en gewonden laat niemand koud. Wij roepen onze sympathisanten op hun solidariteit te betonen met de slachtoffers.

De hulpverlening van Sant’Egidio is vooral gericht op de steden Aleppo en Idlib in Syrië, een land waarvan het immense leed van de afgelopen jaren te veel op de achtergrond is geraakt. We verzamelen geldelijke middelen die via verschillende betrouwbare partners in Syrië worden ingezet tot ondersteuning van de slachtoffers.

U kan rechtstreeks storten aan Sant’Egidio Rome.

Ofwel via de rekening van Sant’Egidio BXL Europe, met vermelding “Aardbeving Syrië” (giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar): BE03 7320 1530 9984.

Galerie

Agenda

9 oktober 2023

Gebed met en voor vluchtelingen – Naar aanleiding van de 109e Werelddag van Migranten en Vluchtelingen zal op maandag 9 oktober aanstaande om 19u30 een gebed met en voor vluchtelingen plaatsvinden in de Sint-Carolus Borromeuskerk te Antwerpen. Deze werelddag vindt haar oorsprong in 1914, en vandaag is het meer dan ooit een oproep om ons […]

16 september 2023

Op zaterdag 16 september vieren wij het 5 jarig bestaan van ons Sociaal Ecologisch project Laudato Si’ ook bekend als Kringwinkel Linkeroever en tweedehandswinkel. We vieren dit samen met de jaarlijkse nazomermarkt op het plein naast de bibliotheek. Naast activiteiten in de winkel vanaf 10.00 uur zijn er 2 optredens gepland: HerMess om 14.15u en […]