Solidariteit in tijden van Corona

Het team van Kamiano verdeelde maaltijden in open lucht. Ook Kamiano Mobiel ging ‘s avonds de straat op!

 

In de tweedehandswinkel Laudato Si’ werden maskers gemaakt na het nieuws over het tekort.

 

De Jongeren voor Vrede van Merksem bereidden lessen voor voor de kinderen van de School van Vrede. Opdat de kinderen van thuis uit de oefeningen voor school kunnen maken tijdens de lockdown.

 

De ouderen van Simeon en Hanna zitten in quarantaine, maar dat houdt hen niet tegen om broodjes te smeren voor de vrienden van de straat. En in de namiddag even genieten van het lenteweer in hun idyllische tuin met de nodige afstand!
De Friends van Linkeroever organiseerden een call center en belden de ouderen van WZC Regatta op voor een babbel
De Friends en de Jongeren voor Vrede van Antwerpen-Centrum schreven boodschappen voor hun bejaarde vrienden en gingen flyers bussen met een oproep tot hulp voor thuiswonende ouderen.
Syrische buren organiseerden een toneeltje voor de ouderen van wzc Simeon en Hanna. Intergenerationele en interculturele vriendschap in tijden van Corona!

Galerie

Agenda

28 april 2024

Op zondag, 28 april, om 11u, gaat Mgr. Luc Terlinden, aartsbisschop van Mechelen- Brussel, de dankviering voor in de OLV ter Rijkeklarenkerk, Brussel.

14 april 2024

Op zondag, 14 april 2024 om 14u30 gaan kardinaal Jean-Claude Hollerich, aartsbisschop van Luxemburg en Mgr Johan Bonny, bisschop van Antwerpen, een feestelijke dankviering voor in de OLV-kathedraal van Antwerpen