Solidariteit in tijden van Corona

Het team van Kamiano verdeelde maaltijden in open lucht. Ook Kamiano Mobiel ging ‘s avonds de straat op!

 

In de tweedehandswinkel Laudato Si’ werden maskers gemaakt na het nieuws over het tekort.

 

De Jongeren voor Vrede van Merksem bereidden lessen voor voor de kinderen van de School van Vrede. Opdat de kinderen van thuis uit de oefeningen voor school kunnen maken tijdens de lockdown.

 

De ouderen van Simeon en Hanna zitten in quarantaine, maar dat houdt hen niet tegen om broodjes te smeren voor de vrienden van de straat. En in de namiddag even genieten van het lenteweer in hun idyllische tuin met de nodige afstand!
De Friends van Linkeroever organiseerden een call center en belden de ouderen van WZC Regatta op voor een babbel
De Friends en de Jongeren voor Vrede van Antwerpen-Centrum schreven boodschappen voor hun bejaarde vrienden en gingen flyers bussen met een oproep tot hulp voor thuiswonende ouderen.
Syrische buren organiseerden een toneeltje voor de ouderen van wzc Simeon en Hanna. Intergenerationele en interculturele vriendschap in tijden van Corona!

Galerie

Agenda

9 oktober 2023

Gebed met en voor vluchtelingen – Naar aanleiding van de 109e Werelddag van Migranten en Vluchtelingen zal op maandag 9 oktober aanstaande om 19u30 een gebed met en voor vluchtelingen plaatsvinden in de Sint-Carolus Borromeuskerk te Antwerpen. Deze werelddag vindt haar oorsprong in 1914, en vandaag is het meer dan ooit een oproep om ons […]

18 oktober 2023

Vorig jaar ging Sant’Egidio in Antwerpen van start met het ondersteuningsprogramma Leve de Ouderen! voor thuiswonende 80-plussers. Leve de Ouderen! brengt samen met een breed netwerk van ouderen, zorgprofessionals en betrokken buurtbewoners vernieuwende inzichten in ouderenzorg in de praktijk. We nodigen u graag uit om de presentatie bij te wonen op het Antwerpse Stadhuis en […]