Humanitaire Corridors in De Standaard: “Wij ontvangen elke vluchteling met bloemen en applaus”

Beeld van aankomst van vluchtelingen op 10 juni 2023

In akkoord met de Belgische overheid vliegt Sant’Egidio vluchtelingen met een kwetsbaar profiel over naar ons land. Samen met haar partners begeleidt ze hen tijdens en na de asielprocedure en helpt bij hun integratie. Sinds oktober vorig jaar kwamen 73 mensen naar ons land via de humanitaire corridors van Sant’Egidio.

In de De Standaard van vandaag, 17 juli 2023, kan u een artikel terugvinden over onder andere Claud en Hakim die via de humanitaire corridors naar ons land kwamen.

Voor meer informatie over de humanitaire corridors en hoe u kan helpen, kan u terecht op de pagina Humanitaire Corridors van onze website. Herlees hier het bericht van het ontvangst van de vluchtelingen door Paus Franciscus in maart van dit jaar. 

Galerie

Agenda

9 oktober 2023

Gebed met en voor vluchtelingen – Naar aanleiding van de 109e Werelddag van Migranten en Vluchtelingen zal op maandag 9 oktober aanstaande om 19u30 een gebed met en voor vluchtelingen plaatsvinden in de Sint-Carolus Borromeuskerk te Antwerpen. Deze werelddag vindt haar oorsprong in 1914, en vandaag is het meer dan ooit een oproep om ons […]

16 september 2023

Op zaterdag 16 september vieren wij het 5 jarig bestaan van ons Sociaal Ecologisch project Laudato Si’ ook bekend als Kringwinkel Linkeroever en tweedehandswinkel. We vieren dit samen met de jaarlijkse nazomermarkt op het plein naast de bibliotheek. Naast activiteiten in de winkel vanaf 10.00 uur zijn er 2 optredens gepland: HerMess om 14.15u en […]