Sant’Egidio lanceert warme oproep voor vrijwilligers en gulle gevers

Kerst2023

Ook tijdens Kerst mag niemand vergeten worden

“l’Enfer c’est le manque des autres”, schrijft Dirk De Wachter. We kunnen niet zonder de ander. Tijdens Kerst geven we blijk van onze liefde voor elkaar en voelen we de warmte in de nabijheid van familieleden en vrienden. Helaas kent niet iedereen dat geluk. Wie oud is en geen netwerk heeft, wie jong is en in armoede opgroeit, wie in de gevangenis verblijft of op de straat, voelt dan vooral de koude snijden van het gemis en de eenzaamheid.

Het hele jaar door zet Sant’Egidio zich in voor de meest kwetsbaren. Ook tijdens Kerst worden ze niet vergeten en blijft niemand alleen. Iedereen krijgt een persoonlijke uitnodiging voor een van de vele kerstfeesten. De tafels worden mooi gedekt, een feestelijke maaltijd geserveerd en voor elke aanwezige is er een geschenk. Kerst wordt zelfs gebracht naar de meest afgelegen en vergeten plekken. Dit alles is enkel mogelijk dankzij de inzet van talloze vrijwilligers en gulle gevers.

Wie helpt, wordt tegelijkertijd geholpen. Die ziet plots een glimlach op het gezicht van iemand die uitgeput is en voelt hoe mensen van hier en elders, met verschillende geloofsovertuigingen in vrede en harmonie kunnen samenleven. Die voelt via de verbondenheid met de ander licht in de duisternis. Die beseft dat het mooiste cadeau de aandacht is die we elkaar mogen geven.

Ook u kan helpen.

Bied je aan als vrijwilliger
Vele handen maken licht werk. Geen kerstfeesten zonder vrijwilligers. Wie graag komt inpakken, helpt bij de voorbereidingen van of tijdens de kerstfeesten, is meer dan welkom. Voor meer informatie, klik hier.

Koop een geschenk
Het mooiste cadeau is de aandacht die we elkaar mogen geven. Maar natuurlijk gaat niemand na het kerstfeest met lege handen naar huis. Hier vindt u een overzicht van geschikte cadeaus en waar u ze kan afleveren. 

Doe een gift
De voorbereidingen voor de vele kerstfeesten zijn niet enkel organisatorisch, maar ook financieel een enorme uitdaging. U kan ons helpen door een online gift of geld te doneren op
– BE95 4098 5637 5658 (VVS vzw, Antwerpen)
– BE03732015309984 (SE BXL Europe vzw, Brussel)

Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar

 

Galerie

Agenda

2 februari 2024

Op zaterdag 2 februari en zondag 3 februari werden er in Antwerpen-Centrum, Merksem, Linkeroever, Hoboken en Borgerhout pannenkoekenfeesten gehouden ter gelegenheid van Lichtmis. Kinderen, jongeren, nieuwe Antwerpenaren en ouderen nemen deel aan deze feesten.

1 januari 2024

Oorlog is de vader van alle armoede. Wie opkomt voor de armen, moet zich ook inzetten voor de vrede. Precies daarom zet Sant’Egidio ook in 2024 traditiegetrouw het nieuwe jaar in met een vredeswandeling. Jong en oud, mensen van verschillende afkomst en religie lopen die dag schouder aan schouder voor vrede in de stad en […]