Een andere kerst: “Op het kerstfeest van Sant’Egidio staan armen centraal”

Met Kerstmis zet de Gemeenschap van Sant’Egidio de armsten in het midden. Christenen vieren de geboorte van een Kind voor wie geen plaats was in de herberg en dat al onmiddellijk na zijn geboorte op de vlucht moest. Voor de hele mensheid werd Kerstmis een feest van hoop, vrede en licht in de duisternis. Daarom viert de Gemeenschap van Sant’Egidio – die zich het hele jaar door inzet voor deze mensen – dit feest met haar armste vrienden: daklozen, vluchtelingen, mensen met een handicap, eenzame ouderen, kansarme kinderen, … Met Kerstmis kan ze daarvoor een beroep doen op de genereuze inzet van honderden vrijwilligers van de meest verschillende leeftijden, sociale afkomst of overtuiging.

Kerstmis 2018

Filteren op:

Er zijn geen komende evenementen.

Inzamelen geschenken en helpen inpakken

Ter voorbereiding van de feesten kan u ons helpen met het vinden van volgende geschenken, graag zonder logo of reclame, a.u.b.:

 

  • Voor de feesten in de asielcentra verzamelen we KLIK HIER
  • Voor de wijkfeesten verzamelen we KLIK HIER
  • Voor de feesten in de gevangenis verzamelen we KLIK HIER
  • Voor het feest van kamiano verzamelen we KLIK HIER 
  • Voor het feest te Mechelen KLIK HIER
  • Voor het feest te Brussel KLIK HIER

 

Indien u niet kan deelnemen aan één van onze kerstfeesten, maar wil wel een bijdrage leveren door enkele geschenken in te zamelen, kan u deze elke weekdag tussen 9u en 17u afgeven in Sant’Egidio, Kammenstraat 51 (of Lombardenstraat 28) te Antwerpen, t.e.m. vrijdag 21 december 2018. KLIK HIER als je mee geschenken wil komen inpakken op zaterdag 22 december 2018 vanaf 10u.

Financieel steunen

Uw financiële steun is een gewaardeerde bijdrage voor de realisatie van de kerstfeesten. U kan genieten van fiscale aftrekbaarheid indien u een bijdrage schenkt van minimum 40 euro op één van onderstaande rekeningen van VVS vzw:

  • KBC  –  IBAN: BE95 4098 5637 5658  –  BIC: KREDBEBB
  • BNP Paribas-Fortis  –  IBAN: BE14 2200 0370 0483  –  BIC: GEBABEBB