Groepsfoto van de bijeenkomst Global Friendship in Padova en Venetië, georganiseerd door Youth For Peace, een initiatief van Sant'Egidio
Groepsfoto van de bijeenkomst Global Friendship in Barcelona, georganiseerd door Youth For Peace, een initiatief van Sant'Egidio
Youth for Peace aan het werk in de School van Vrede, een initiatief van Sant'Egidio

Ben jij ook tussen 16 en 25 jaar en wil je mee bouwen aan een betere wereld? Dan is de Youth for Peace echt iets voor jou. Inzet voor de armen, strijden tegen racisme, opkomen voor de zwakken en bouwen aan de vrede zijn enkele ingrediënten.

Elke jongere zet zich in voor één van de werkingen van Sant’Egidio in de verschillende wijken van Antwerpen. Zin om samen met leeftijdsgenoten vrijwilligerswerk te doen?

Klik hier om je in te schrijven!

Jongeren en Ouderen

Elke week gaan jongeren op bezoek in verschillende rusthuizen en dienstencentra in Antwerpen. Ze bezoeken de meest eenzame bejaarden en gaan bij vele kamers langs om een praatje te maken en vriendschap te sluiten. Zo toveren ze op een mum van tijd een lach op ieders gelaat. Een unieke en onvergetelijke ervaring voor jong en oud. De Jongeren voor Vrede zijn altijd op zoek naar sympathieke jongeren die een beetje tijd willen geven om samen met nog meer ouderen vriendschap te kunnen sluiten!

Wil ook jij graag eens mee op bezoek? Laat het ons hier weten.

Jongeren en Kinderen

In de School van Vrede helpen de Jongeren voor Vrede kansarme kinderen met huiswerkbegeleiding en leren ze de kinderen om met elkaar samen te leven (vredeseducatie, sport en spel, creatieve talentontwikkeling,…).

Wil je meer info over de School van Vrede? Klik dan hier

Jongeren en Amici

De Jongeren voor Vrede zetten zich wekelijks in voor mensen met een beperking. Met de beweging ‘De Amici’ (Italiaans voor vrienden) willen ze de talenten en de gaven van deze mensen optimaal ontwikkelen. Kunst, muziek en vriendschap zijn de communicatiemiddelen om een boodschap van vrede, gelijkheid, liefde en rechtvaardigheid uit te dragen. Iedereen kan daarbij helpen.

Wil jij je ook inzetten voor de Amici? Schrijf je dan hier in!