Protestactie uitspraken CM-baas Van Gorp

Protestactie uitspraken Van Gorp 12042024

Een delegatie van Sant’Egidio en Leve de Ouderen! heeft op vrijdagochtend een protestactie gehouden voor het hoofdkwartier van de CM naar aanleiding van recente uitspraken van voorzitter Luc Van Gorp.

‘De dood heeft geen duwtje nodig’ zei Hilde Kieboom, voorzitter van Sant’Egidio, in haar toespraak. Mia Lenssens van Leve de Ouderen! hekelde de negatieve beeldvorming over ouderen en pleitte voor meer waardering voor het menselijk kapitaal dat ouderen vertegenwoordigen.

Luc Van Gorp en een team van de CM kwamen luisteren en hij nodigde de delegatie uit voor een gesprek binnen. Rond de tafel werden standpunten uitgewisseld en kwam een constructieve dialoog tot stand. Van Gorp legde uit wat er volgens hem politiek en maatschappelijk op het spel stond inzake ouderenzorg. Desgevraagd verontschuldigde hij zich voor uitspraken die kwetsend waren overgekomen. Er werden afspraken gemaakt voor verdere contacten, overleg en samenwerking.

Lees ook:

Galerie

Agenda

4 mei 2024

Op zaterdag 4 mei 2024, van 11 tot 18u, zetten de Amici de deuren van hun kunstatelier in Merksem wijd open. Zij vinden het fijn om je te vertellen over wie ze zijn, over hun wekelijkse activiteiten bij ‘de Amici’ en de kunst die ze maken. De Amici bouwen aan een inclusieve maatschappij waarin mensen met […]

28 april 2024

Op zondag, 28 april, om 11u, gaat Mgr. Luc Terlinden, aartsbisschop van Mechelen- Brussel, de dankviering voor in de OLV ter Rijkeklarenkerk, Brussel.