Artikel: “Met hulp van de kerk konden zij asiel aanvragen in Europa zonder hun leven te hoeven wagen in een gammel bootje”

Beeld van aankomst van vluchtelingen op 10 juni 2023

In akkoord met de Belgische overheid vliegt Sant’Egidio vluchtelingen met een kwetsbaar profiel over naar ons land. Samen met haar partners begeleidt ze hen tijdens en na de asielprocedure en helpt bij hun integratie. Sinds oktober vorig jaar kwamen 73 mensen naar ons land via de humanitaire corridors van Sant’Egidio.

Lees het prachtige artikel in de Volkskrant: “Met hulp van de kerk konden zij asiel aanvragen in Europa zonder hun leven te hoeven wagen in een gammel bootje”

Voor meer informatie over de humanitaire corridors en hoe u kan helpen, kan u terecht op de pagina Humanitaire Corridors van onze website. Herlees hier het bericht van het ontvangst van de vluchtelingen door Paus Franciscus in maart van dit jaar. 

Galerie

Agenda

16 juli 2024

Elke zomer zet Simeon en Hanna zijn tuin en deuren open voor vriendschap en ontmoeting. Familie, vrienden en sympathisanten zijn welkom op volgende dinsdagen van 15-17u in het Huis van Sant’Egidio te Kammenstraat 51, 2000 Antwerpen. 16 juli – Zingen met Jan op de accordeon en taart 23 juli – Shajin op de klarinet en […]

21 juli 2024

Op 21 juli vindt de jaarlijkse zomeruitstap “Volkeren van Vrede” plaats, georganiseerd door Sant’Egidio. Dit jaar brengen we een bezoek aan het Atomium in Brussel en iedereen is welkom! We vertrekken om 8u30 met de bus aan Tutti (St. Bartholomeusstraat 9, 2170 Merksem). Voor ‘s middags vragen we om zelf een picknick mee te nemen […]