Artikel: “Met hulp van de kerk konden zij asiel aanvragen in Europa zonder hun leven te hoeven wagen in een gammel bootje”

Beeld van aankomst van vluchtelingen op 10 juni 2023

In akkoord met de Belgische overheid vliegt Sant’Egidio vluchtelingen met een kwetsbaar profiel over naar ons land. Samen met haar partners begeleidt ze hen tijdens en na de asielprocedure en helpt bij hun integratie. Sinds oktober vorig jaar kwamen 73 mensen naar ons land via de humanitaire corridors van Sant’Egidio.

Lees het prachtige artikel in de Volkskrant: “Met hulp van de kerk konden zij asiel aanvragen in Europa zonder hun leven te hoeven wagen in een gammel bootje”

Voor meer informatie over de humanitaire corridors en hoe u kan helpen, kan u terecht op de pagina Humanitaire Corridors van onze website. Herlees hier het bericht van het ontvangst van de vluchtelingen door Paus Franciscus in maart van dit jaar. 

Galerie

Agenda

16 december 2023

Indien u niet kan deelnemen aan één van onze kerstfeesten, maar wil wel een bijdrage leveren door enkele geschenken in te zamelen, kan u deze elke weekdag tussen 9u en 17u afgeven in Sant’Egidio, Kammenstraat 51 (of Lombardenstraat 28) te Antwerpen, t.e.m. vrijdag 15 december 2023. Op 16 december kan u tussen 10u en 16u […]

23 december 2023

Indien u niet kan deelnemen aan één van onze kerstfeesten, maar u wil wel een bijdrage leveren door enkele geschenken in te zamelen, dan kan u deze elke weekdag tussen 9u en 17u afgeven in Sant’Egidio, Kammenstraat 51 (of Lombardenstraat 28) te Antwerpen, t.e.m. vrijdag 22 december 2023. Tevens kan u zich hier inschrijven om […]