Artikel: “Met hulp van de kerk konden zij asiel aanvragen in Europa zonder hun leven te hoeven wagen in een gammel bootje”

Beeld van aankomst van vluchtelingen op 10 juni 2023

In akkoord met de Belgische overheid vliegt Sant’Egidio vluchtelingen met een kwetsbaar profiel over naar ons land. Samen met haar partners begeleidt ze hen tijdens en na de asielprocedure en helpt bij hun integratie. Sinds oktober vorig jaar kwamen 73 mensen naar ons land via de humanitaire corridors van Sant’Egidio.

Lees het prachtige artikel in de Volkskrant: “Met hulp van de kerk konden zij asiel aanvragen in Europa zonder hun leven te hoeven wagen in een gammel bootje”

Voor meer informatie over de humanitaire corridors en hoe u kan helpen, kan u terecht op de pagina Humanitaire Corridors van onze website. Herlees hier het bericht van het ontvangst van de vluchtelingen door Paus Franciscus in maart van dit jaar. 

Galerie

Agenda

28 april 2024

Op zondag, 28 april, om 11u, gaat Mgr. Luc Terlinden, aartsbisschop van Mechelen- Brussel, de dankviering voor in de OLV ter Rijkeklarenkerk, Brussel.

14 april 2024

Op zondag, 14 april 2024 om 14u30 gaan kardinaal Jean-Claude Hollerich, aartsbisschop van Luxemburg en Mgr Johan Bonny, bisschop van Antwerpen, een feestelijke dankviering voor in de OLV-kathedraal van Antwerpen