Sant’Egidio start Humanitaire Corridors naar België weer op

 

Sant’Egidio maakt zich klaar voor de komst van een dertigtal kwetsbare Syrische families die vanaf september via de Humanitaire Corridors naar België zullen reizen. Om deze vluchtelingen op te vangen, zoekt Sant’Egidio nog beschikbare huizen en appartementen waar ze tijdelijk kunnen wonen.

Een voorbeeld van zo’n humanitaire corridor, was afgelopen donderdag zichtbaar. Een groep van 95 vluchtelingen kwam in Italië aan vanuit Libië. Bij aankomst op de luchthaven werd de groep verwelkomd door de voorzitter van Sant’Egidio, de voorzitter van de Federatie van Evangelische kerken in Italië, de vertegenwoordiger van het VN Vluchtelingenagentschap in Italië en heel wat vrijwilligers. De vluchtelingen zijn afkomstig uit Zuid-Soedan, Eritrea, Ethiopië, Somalië, Kameroen en Syrië. In Libië zaten ze opgesloten in verschillende detentiekampen, waar velen het slachtoffer zijn geworden van marteling of andere vormen van mishandeling.

Dankzij de Humanitaire Corridors creëert Sant’Egidio een veilige en legale mogelijkheid voor hen om naar Europa te reizen. Sant’Egidio ontvangt de vluchtelingen met open armen, samen met onze partners begeleiden we hen bij hun vraag om internationale bescherming en zoeken over heel het land naar huizen en appartementen waarin zij tot een jaar kunnen wonen en begeleid worden.

Heeft u een woning ter beschikking of wil je op een andere manier helpen? Laat het ons weten via humanitairecorridors@santegidio.be. Bedankt voor uw hulp!

 

[su_youtube url=”https://youtu.be/pSW3fn5dhz0″ width=”560″ height=”320″ mute=”yes” title=”Humanitaire Corridors”]

Galerie

Agenda

9 oktober 2023

Gebed met en voor vluchtelingen – Naar aanleiding van de 109e Werelddag van Migranten en Vluchtelingen zal op maandag 9 oktober aanstaande om 19u30 een gebed met en voor vluchtelingen plaatsvinden in de Sint-Carolus Borromeuskerk te Antwerpen. Deze werelddag vindt haar oorsprong in 1914, en vandaag is het meer dan ooit een oproep om ons […]

18 oktober 2023

Vorig jaar ging Sant’Egidio in Antwerpen van start met het ondersteuningsprogramma Leve de Ouderen! voor thuiswonende 80-plussers. Leve de Ouderen! brengt samen met een breed netwerk van ouderen, zorgprofessionals en betrokken buurtbewoners vernieuwende inzichten in ouderenzorg in de praktijk. We nodigen u graag uit om de presentatie bij te wonen op het Antwerpse Stadhuis en […]