Sant’Egidio start Humanitaire Corridors naar België weer op

6 juli 2022

 

Sant’Egidio maakt zich klaar voor de komst van een dertigtal kwetsbare Syrische families die vanaf september via de Humanitaire Corridors naar België zullen reizen. Om deze vluchtelingen op te vangen, zoekt Sant’Egidio nog beschikbare huizen en appartementen waar ze tijdelijk kunnen wonen.

Een voorbeeld van zo’n humanitaire corridor, was afgelopen donderdag zichtbaar. Een groep van 95 vluchtelingen kwam in Italië aan vanuit Libië. Bij aankomst op de luchthaven werd de groep verwelkomd door de voorzitter van Sant’Egidio, de voorzitter van de Federatie van Evangelische kerken in Italië, de vertegenwoordiger van het VN Vluchtelingenagentschap in Italië en heel wat vrijwilligers. De vluchtelingen zijn afkomstig uit Zuid-Soedan, Eritrea, Ethiopië, Somalië, Kameroen en Syrië. In Libië zaten ze opgesloten in verschillende detentiekampen, waar velen het slachtoffer zijn geworden van marteling of andere vormen van mishandeling.

Dankzij de Humanitaire Corridors creëert Sant’Egidio een veilige en legale mogelijkheid voor hen om naar Europa te reizen. Sant’Egidio ontvangt de vluchtelingen met open armen, samen met onze partners begeleiden we hen bij hun vraag om internationale bescherming en zoeken over heel het land naar huizen en appartementen waarin zij tot een jaar kunnen wonen en begeleid worden.

Heeft u een woning ter beschikking of wil je op een andere manier helpen? Laat het ons weten via humanitairecorridors@santegidio.be. Bedankt voor uw hulp!